Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2020/09/21

Szintet léphetnek a kisvállalkozások Már a legkisebb cégeknek is tőkepartnere lehet az állam, ha igénybe veszik a Fehérvár Tőkealapban együttműködő partnerek által nyújtott újfajta finanszírozási formát – hangzott el a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által szervezett megbeszélésen. Tovább...

2020/08/16

Egyetemen tanítják a mikrofinanszírozást Választható kurzus lesz idén ősztől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a „Mikrofinanszírozás közpénzből”, melyet a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) szakemberei dolgoztak ki. Tovább...

2020/08/16

Közpénzek a mikrofinanszírozásban: tanulmány az állami szerepvállalásról A banki hitelezésből kiszoruló ügyfelek finanszírozásában helye van a közpénzből működtetett mikrohitel-alapoknak, sőt, gazdasági-társadalmi szempontból kívánatos is létrehozásuk – szögezi le Szekfü Tibor, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnökének az ERENET szaklapban most megjelent tanulmánya. Tovább...


Drasztikus hatásoktól tartanak a mikrovállalkozók

Az országos felmérés kimondottan a legkisebb mikrovállalkozók, családi vállalkozások körében készült. A jellemzően 1-5 főt foglalkoztató cégek 70%-ban drasztikusnak ítélték a válság hatásait, leginkább a vendéglátás, turizmus, kreatív ipar, szolgáltatás, kiskereskedelem területeken tevékenykedő vállalkozások. Az enyhébb hatásokat vélelmező cégek a nagyobb hozzáadott értéket igénylő iparágakban (pl. informatika) vagy az ingatlanpiacról, építőiparból kerülnek ki.

Mivel a legkisebb vállalkozásoknak jellemzően csak pár hónap finanszírozására elengedő tartalékuk van, sajnos munkaügyi döntéseket is hamar meg kellett hozni: megkérdezett cégek több mint egyharmada kénytelen volt leépíteni, további 11%-uk pedig kényszerszabadságra küldeni embereket.

A Kormány eddigi, gazdaságélénkítő intézkedései közül a hitelmoratóriumot és a járulékcsökkentést vették legtöbben igénybe. További intézkedésként foglalkoztatási támogatást és kedvezményes, akár támogatással kombinált hiteleket szorgalmaznak.

Szekfü Tibor, a felmérést készítő Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke – és egyben a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője – elmondta: a felmérés során is jelezték a cégek, hogy hitelre lenne szükségük a válságból való kilábaláshoz, de a banki feltételek „megugrása” túl nehéz számukra ebben a helyzetben. A megoldást a megyei Vállakozásfejlesztési Alapítványok által több évtizede nyújtott alacsony bekerülési küszöbű, non-profit elven működő mikrohitel jelentheti – árulta el Szekfü Tibor. A felmérést eljuttatják Varga Mihály pénzügyminiszterhez, és remélik, hogy hatékony eszközök születnek majd a családi vállalkozások fellendítésére.