Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2016.08.09

Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel Idén már közel százmillió forinttal segítette az RVA a fehérvári mikrovállalkozókat az önkormányzat által biztosított kamattámogatási program keretében. Az RVA és az Önkormányzat együttműködése példaértékű, és mindkét fél elkötelezett az együttműködés folytatása iránt. Tovább...

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017.11.27

November végéig lehet jelentkezni az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre Az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre november 30-ig várják a 14-18-éves tanulók jelentkezését - közölte Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára és Szekfü Tibor, a vetélkedőt szervező Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább...


Fehérváron írták alá a MicroFiNet együttműködési megállapodását

MicroFiNet

Nemzeti Mikrofinanszírozási Hálózatok Bizottsága, rövid nevén MicroFiNet névre hallgat az az új nemzetközi hálózat, melynek együttműködési megállapodását 2016. május 13-án írták alá Székesfehérváron. Az alapító tagok a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány – mint a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat konzorciumvezetője –, a Spanyol Mikrofinanszírozási Hálózat, az angol Responsible Finance, a Német Mikrofinanszírozási Intézet, a RITMI – Olasz Mikrofinanszírozási Hálózat, valamint a norvég Microfinance Norway.

A MicroFiNet fő célja, hogy hozzájáruljon a mikrofinanszírozásban rejlő pozitív társadalmi hatások kiteljesedéséhez Európa-szerte. A nemzeti hálózatok vezető szervezetei nem csak saját magukat, hanem az adott ország mikrofinanszírozóit is képviselik, ezért nagyobb rálátásuk van a nemzeti szabályozásra, adottságokra, és jó gyakorlatokra. Ezt akarja kihasznáni a MicroFiNet, amikor célul tűzte ki a mikrofinanszírozási szektor harmonizálását, és hatékonyabb érdekérvényesítését.

A bizottság az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat, az EMN égisze alatt működik, és tevékenységét, munkatervét szorosan összehangolja az EMN-nel. Főbb tevékenységként a közös kutatásokat, érdekérvényesítést, különböző EU-s fórumokon való szakértői részvételt, közös képzéseket jelölték meg, valamint, hogy újabb nemzeti hálózatokkal bővülnek.

Nagy megtiszteltetés és elismerés számunkra, hogy az RVA meghívására Székesfehérváron került sor az együttműködési megállapodás aláírására – árulta el Szekfü Tibor, a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója. – Az RVA volt a MicroFiNet egyik életre hívója, és úgy véljük, a közös képzések, kutatási anyagok publikálása révén tovább erősödhet az együttműködés a nemzeti hálózatok közt, és az egész szektor nagyobb elismerést kap.