Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017.04.10

Sikeres felmérés a vállalkozások üzleti környezetéről Az RVA nyereményjátékának nyertese: Holovits Tamás vállalkozó Tovább...

2017.03.29

ATM for SMEs Interreg Europe projekt hírlevél 2017/1 Tovább...


Fehérváron írták alá a MicroFiNet együttműködési megállapodását

MicroFiNet

Nemzeti Mikrofinanszírozási Hálózatok Bizottsága, rövid nevén MicroFiNet névre hallgat az az új nemzetközi hálózat, melynek együttműködési megállapodását 2016. május 13-án írták alá Székesfehérváron. Az alapító tagok a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány – mint a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat konzorciumvezetője –, a Spanyol Mikrofinanszírozási Hálózat, az angol Responsible Finance, a Német Mikrofinanszírozási Intézet, a RITMI – Olasz Mikrofinanszírozási Hálózat, valamint a norvég Microfinance Norway.

A MicroFiNet fő célja, hogy hozzájáruljon a mikrofinanszírozásban rejlő pozitív társadalmi hatások kiteljesedéséhez Európa-szerte. A nemzeti hálózatok vezető szervezetei nem csak saját magukat, hanem az adott ország mikrofinanszírozóit is képviselik, ezért nagyobb rálátásuk van a nemzeti szabályozásra, adottságokra, és jó gyakorlatokra. Ezt akarja kihasznáni a MicroFiNet, amikor célul tűzte ki a mikrofinanszírozási szektor harmonizálását, és hatékonyabb érdekérvényesítését.

A bizottság az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat, az EMN égisze alatt működik, és tevékenységét, munkatervét szorosan összehangolja az EMN-nel. Főbb tevékenységként a közös kutatásokat, érdekérvényesítést, különböző EU-s fórumokon való szakértői részvételt, közös képzéseket jelölték meg, valamint, hogy újabb nemzeti hálózatokkal bővülnek.

Nagy megtiszteltetés és elismerés számunkra, hogy az RVA meghívására Székesfehérváron került sor az együttműködési megállapodás aláírására – árulta el Szekfü Tibor, a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója. – Az RVA volt a MicroFiNet egyik életre hívója, és úgy véljük, a közös képzések, kutatási anyagok publikálása révén tovább erősödhet az együttműködés a nemzeti hálózatok közt, és az egész szektor nagyobb elismerést kap.