Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2016.08.09

Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel Idén már közel százmillió forinttal segítette az RVA a fehérvári mikrovállalkozókat az önkormányzat által biztosított kamattámogatási program keretében. Az RVA és az Önkormányzat együttműködése példaértékű, és mindkét fél elkötelezett az együttműködés folytatása iránt. Tovább...

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017.11.27

November végéig lehet jelentkezni az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre Az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre november 30-ig várják a 14-18-éves tanulók jelentkezését - közölte Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára és Szekfü Tibor, a vetélkedőt szervező Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább...


Sikerrel zárult a Magyar Mikrofinanszírozási Hét

EMD
Több kisebb vidéki rendezvény – köztük a Székesfehérvári Mikrohitel Programot bemutató sajtótájékoztató – után 2015. október 20-án került sor Budapesten a nagyszabású „Gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő non-profit mikrofinanszírozás” konferencia megtartására.
Az esemény szervezői a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat (MMH), a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata által alapított Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) voltak. A konferencia jelentőségét mutatja, hogy a fővédnökséget Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vállalta.

Az eseményt Szekfü Tibor, a MMH elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy az európai rendezvénysorozat részeként sikerült Magyarországon is szervezni egy színvonalas rendezvényt, mely a szélesebb közönségnek is megmutatja a non-profit mikrofinanszírozás jelentőségét és lehetőségeit, többek közt a foglalkoztatás terén.

Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettese, a házigazda Budapest Főváros képviseletében a KKV szektor gazdasági életben betöltött szerepét hangsúlyozta. A főváros kiemelt célja a minőségi pénzügyi szolgáltatások biztosítása és vállalkozásbarát környezet kialakítása – jelentette ki a főpolgármester-helyettes.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke előadásában a KKV-k, kiemelten a mikrovállalkozások gazdasági súlyát elemezte. Kiemelte, hogy a mikrovállalkozások jelentős szerepet töltenek be a gazdaságban, hiszen hazánkban a versenyszférában foglalkoztatottak 38%-a mikrovállalkozásokban dolgozik, ami 9 százalékkal magasabb az unió átlagánál.

A vállalkozások számára elérhető uniós támogatási lehetőségeket mutatta be dr. Karsai Tamás, gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára. a GINOP fő hangsúlya a foglalkoztatáson és innováció-fejlesztésen van, ennek megfelelően számos kedvező konstrukció válik hamarosan elérhetővé a kisvállalkozások számára is.

Prof.dr. Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára előadásában értékelte az elmúlt évtizedek gazdasági folyamatait, a gazdasági válságra adott különféle megoldásokat, és azok eredményeit. A professzor a nem hagyományos válságkezelés jelentőségét hangsúlyozta:
Kerekes György, a Századvég Gazdaságkutató igazgatója a mikrovállalkozók motivációiról és társadalmi szerepükről beszélt, kicsit másfajta megközelítésben: az evolúció-elmélet és hálózatosodás tükrében beszélt a KKV-k fejlődési stratégiáiról.
Dr.habil. Nyikos Györgyi, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense a KKV-k előtt nyitva álló egyéb uniós lehetőségeket mutatta be, különös tekintettel az Európai Bizottság új pénzügyi eszközeire.