Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2016.08.09

Sikertermék lett az RVA Növekedési Mikrohitel Idén már közel százmillió forinttal segítette az RVA a fehérvári mikrovállalkozókat az önkormányzat által biztosított kamattámogatási program keretében. Az RVA és az Önkormányzat együttműködése példaértékű, és mindkét fél elkötelezett az együttműködés folytatása iránt. Tovább...

2017.04.10

Sikeres felmérés a vállalkozások üzleti környezetéről Az RVA nyereményjátékának nyertese: Holovits Tamás vállalkozó Tovább...

2017.03.29

ATM for SMEs Interreg Europe projekt hírlevél 2017/1 Tovább...


Sikerrel zárult a Magyar Mikrofinanszírozási Hét

EMD
Több kisebb vidéki rendezvény – köztük a Székesfehérvári Mikrohitel Programot bemutató sajtótájékoztató – után 2015. október 20-án került sor Budapesten a nagyszabású „Gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő non-profit mikrofinanszírozás” konferencia megtartására.
Az esemény szervezői a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat (MMH), a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata által alapított Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) voltak. A konferencia jelentőségét mutatja, hogy a fővédnökséget Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vállalta.

Az eseményt Szekfü Tibor, a MMH elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy az európai rendezvénysorozat részeként sikerült Magyarországon is szervezni egy színvonalas rendezvényt, mely a szélesebb közönségnek is megmutatja a non-profit mikrofinanszírozás jelentőségét és lehetőségeit, többek közt a foglalkoztatás terén.

Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettese, a házigazda Budapest Főváros képviseletében a KKV szektor gazdasági életben betöltött szerepét hangsúlyozta. A főváros kiemelt célja a minőségi pénzügyi szolgáltatások biztosítása és vállalkozásbarát környezet kialakítása – jelentette ki a főpolgármester-helyettes.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke előadásában a KKV-k, kiemelten a mikrovállalkozások gazdasági súlyát elemezte. Kiemelte, hogy a mikrovállalkozások jelentős szerepet töltenek be a gazdaságban, hiszen hazánkban a versenyszférában foglalkoztatottak 38%-a mikrovállalkozásokban dolgozik, ami 9 százalékkal magasabb az unió átlagánál.

A vállalkozások számára elérhető uniós támogatási lehetőségeket mutatta be dr. Karsai Tamás, gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára. a GINOP fő hangsúlya a foglalkoztatáson és innováció-fejlesztésen van, ennek megfelelően számos kedvező konstrukció válik hamarosan elérhetővé a kisvállalkozások számára is.

Prof.dr. Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára előadásában értékelte az elmúlt évtizedek gazdasági folyamatait, a gazdasági válságra adott különféle megoldásokat, és azok eredményeit. A professzor a nem hagyományos válságkezelés jelentőségét hangsúlyozta:
Kerekes György, a Századvég Gazdaságkutató igazgatója a mikrovállalkozók motivációiról és társadalmi szerepükről beszélt, kicsit másfajta megközelítésben: az evolúció-elmélet és hálózatosodás tükrében beszélt a KKV-k fejlődési stratégiáiról.
Dr.habil. Nyikos Györgyi, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense a KKV-k előtt nyitva álló egyéb uniós lehetőségeket mutatta be, különös tekintettel az Európai Bizottság új pénzügyi eszközeire.