Nyelv váltás:MagyarChange Language:English

Ügyfélszolgálat

Foglaljon időpontot interneten keresztül központi irodánkba, vagy bármely kirendeltségünkre! További elérhetőségeinket itt találja!

Időpont foglalás

Hitelkalkulátor

Tőke:
Türelmi idő:
Futamidő:
Kamat:
Nem kérek nyomtatást:

Hírek

2017.12.15

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón. Tovább...

2017.11.27

November végéig lehet jelentkezni az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre Az országos középiskolás diákvállalkozó vetélkedőre november 30-ig várják a 14-18-éves tanulók jelentkezését - közölte Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára és Szekfü Tibor, a vetélkedőt szervező Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább...

2017.10.20

„A jövő veled kezdődik!” - Hamarosan indul az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő, értékes nyereményekkel! November 30-ig még lehet jelentkezni az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, ahol négyfős diákcsapatok mérik össze üzleti ismereteiket, kreativitásukat, és vállalkozói készségeiket. A verseny fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, védnöke Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, főszervezője pedig a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat konzorciumvezető partnere. Tovább...


Novembertől indulhat a kedvező Székesfehérvári Mikrohitel Program!

Kamattámogatás
Szekfü Tibor, az RVA ügyvezetője és Égi Tamás, Székesfehérvár MJV alpolgármestere közös sajtótájékoztatón jelentették be 2015. október 19-én, hogy kidolgozásra került a rendkívül kedvező hitelkonstrukció, melyhez a tőkét az RVA, a kamattámogatást pedig a városi önkormányzat biztosítaná a közgyűlési döntést követően.

A programot október 30-án tárgyalja majd a város képviselő-testülete, és elfogadás esetén 2015. novembertől már elérhető is lenne a vállalkozások számára. Az előzetes tervek szerint a konstrukció a maximum 10 főt foglalkoztató, Székesfehérváron székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozásoknak nyújt 2,5 százalékos kamattal 1-10 millió forintos hitelt.

A Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, melynek évtizedes tapasztalata van a mikrovállalkozások finanszírozásában, a közgyűlési döntést követően azonnal, már november elejétől nyilvánosságra hozza honlapján a program különféle konstrukcióit.
A program szükségességét az adja, hogy – az országos helyzethez hasonlóan – Székesfehérváron sem jut minden vállalkozás kielégítő mértékben jutnak banki forrásokhoz. Pont a legkisebb cégek rekesztődnek ki a banki szolgáltatásokból, holott – mint az RVA 2014-és és 2015-ös társadalmi elérés felmérései is igazolják – ez a kör jelentős foglalkoztatási és növekedési potenciállal bír Székesfehérváron.

Az RVA több mint két évtizede működtet mikrohitel programokat ezen vállalkozók számára. Jelenleg a legkedvezőbb mikrohitel-kamat 6% körül van, ez azonban nem versenyképes a kereskedelmi bankokban elérhető legolcsóbb jegybanki NHP illetve NHP+ programok kamataival szemben. Az Önkormányzat célja, hogy a székesfehérvári mikrovállalkozások számára is elérhetőek legyenek a kedvező hitelkonstrukciók, ezért a gazdaságélénkítés és foglalkoztatás-növelés szempontjából indokolt a mikrohitel ügyfelek számára is elérhetővé tenni a rendelkezésre álló forrásokat 2,5%-os (vagy e körüli) kamat megfizetése mellett.
Székesfehérváron az Önkormányzat és a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) közötti jó együttműködés több évtizedre nyúlik vissza. Az RVA indított be elsőnek az országban helyi mikrohitel programokat az Önkormányzattal együttműködve és most ismét egy önkormányzati program megvalósításában lehet partner.

Az RVA alapítványi céljai megvalósítása érdekében többek között mikrohitelezési tevékenységet, gazdasági tanácsadást, képzést és tananyagfejlesztést végez. Tagja a European Microfinance Network-nek (EMN), konzorciumvezető szervezete a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózatnak. Az RVA hivatalos közvetítő a magyar JEREMIE Programban, az Országos Mikrohitel Programban, illetve ezek mellett saját mikrohitel alapot is működtet.